- Masseer de kool met het zout.
- Dek af en laat 6 uur rusten.
- Spoel de kool af en laat goed uitlekken; knijp het water er eventueel met je handen uit.
- Meng de kool met de overige ingrediënten. Doe alles in een pot en voeg zoveel water toe dat alles onderstaat.
- Schroef het deksel losjes op de pot en laat 3 tot 6 dagen fermenteren. Zodra de smaak naar je zin is, sluit je de pot luchtdicht af.
- De kimchi is een maand houdbaar in de koelkast.
Voor: een pot van 1 liter | Bereiding: 20 minuten – Rusttijd: 4-6 uur – Fermentatie: 3-6 dagen
- 1 kleine Chinese kool (ca. 700 g), in blokjes van 5 cm
- 2 el zeezout + 1 tl
- 2 wortels, geraspt
- 1 kleine appel, geraspt
- 2 lente-uien, fijngesneden
- 1 tl geraspte gemberwortel
- 1 teen knoflook, gepeld
- ¾ tl gochugaru (Koreaanse chilipoeder) of een andere pittige chilipoeder