kimchi van kool, appel en wortel

kimchi van kool, appel en wortel

Deze kimchi is goed voor het hart omdat hij rijk is aan vitamine A. Vergemakkelijkt de spijsvertering • Versterkt het immuunsysteem • Bron van vitaminen

Bereiding

  1. Masseer de kool met het zout.
  2. Dek af en laat 6 uur rusten.
  3. Spoel de kool af en laat goed uitlekken; knijp het water er eventueel met je handen uit.
  4. Meng de kool met de overige ingrediënten. Doe alles in een pot en voeg zoveel water toe dat alles onderstaat.
  5. Schroef het deksel losjes op de pot en laat 3 tot 6 dagen fermenteren. Zodra de smaak naar je zin is, sluit je de pot luchtdicht af.
  6. De kimchi is een maand houdbaar in de koelkast.

Voor: een pot van 1 liter | Bereiding: 20 minuten – Rusttijd: 4-6 uur – Fermentatie: 3-6 dagen

  • 1 kleine Chinese kool (ca. 700 g), in blokjes van 5 cm
  • 2 el zeezout + 1 tl
  • 2 wortels, geraspt
  • 1 kleine appel, geraspt
  • 2 lente-uien, fijngesneden
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • ¾ tl gochugaru (Koreaanse chilipoeder) of een andere pittige chilipoeder

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek