Kimchi met rijst & biefstuk

Kimchi met rijst & biefstuk

Een goedkoop, gemakkelijk en overheerlijk Koreaans gerecht! Kimchi (gefermenteerde kool) maak je makkelijk zelf! Kijk op hier voor een goed kimchi-recept.

Bereiding

1 Kook de rijst al dente. Spreid de uitgelekte rijst uit over een dienblad en laat volledig afkoelen – zo plakken de korrels niet aan elkaar en koelen ze zo snel mogelijk af, zodat je luchtige rijst zonder klontjes krijgt.

2 Bak in wat olie de ui in 2–3 minuten zacht; laat ze niet verkleuren. Voeg de biefreepjes toe en bak ze 2–3 minuten mee, tot ze bruin zijn.

3 Voeg de kimchi, chilipepers, knoflook en groenten toe. Bak 3 minuten mee zodat het knapperig blijft.

4 Meng de rijst erdoor; bak 5 minuten mee. Roer de oestersaus erdoor; bak nog een paar minuten. Neem dan de pan van het vuur.

5 Verhit wat olie in een koekenpan en bak de eieren erin naar wens.

6 Voeg zo nodig wat zout toe aan het rijstgerecht, druppel de sesamolie erover en roer de lente-uitjes erdoor. Serveer elke portie met een gebakken ei en strooi er wat peper over.

Per portie 791 kcal, 42,6 g vet (9,4 g verzadigd), 37,8 g eiwit, 69,4 g koolhydraten, 8,2 g suikers

2 personen
• 130 g basmatirijst (of zilvervlies)
• plantaardige olie
• ½ ui, fijngesnipperd
• 200 g biefstuk, in reepjes van 1,5 cm
• 125 g kimchi
• 2–3 groene chilipepers, zaadjes verwijderd, in dunne plakjes
• 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 1 middelgrote prei, gesneden
• ⅓ savooiekool (à 125 g), gesneden
• 3 el oestersaus
• 2 eieren
• 1 el sesamolie
• 3 lente-uitjes, fijngesneden


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine