Deze quiche is niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens vegetarisch! Serveer hem ’s avonds in grote punten als diner, of snijd er kleine puntjes van en je hebt een perfecte hartige snack voor bij de borrel te pakken. Heb je een restje over? De leftovers kun je de volgende dag gewoon in je lunchbox stoppen.
Voor de vulling:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Leg de bieten op een bakplaat. Bak ze ongeveer 45 minuten in het midden van de oven of tot ze zacht zijn (ze kunnen tegelijk met de quichevorm gebakken worden; zie het recept voor de quichebodem). Laat ze daarna afkoelen en schil ze dan. Snijd de bieten doormidden.
3. Verhoog de temperatuur van de oven tot 225 °C.
4. Verdeel de helft van de bieten, ui en boerenkool over de quichebodem.
5. Klop yoghurt, eieren, honing, kaas, rozemarijn, zout en peper in een kom. Giet het beslag in de quichevorm.
6. Doe nu ook de overgebleven bieten, ui en boerenkool in de vorm. Kruimel de feta eroverheen.
7. Bak de quiche 20-25 minuten in het midden van de oven of totdat de quiche een mooie kleur heeft gekregen.
Voor de bodem:
1. Giet de kikkererwten af, spoel ze en laat ze goed uitlekken.
2. Doe de havermout in een keukenmachine en maal tot een fijn meel.
3. Voeg kikkererwten, olie en zout toe. Mix het tot een glad deeg.
4. Duw het deeg met de hand in een ingevette vorm met een diameter van ongeveer 24 cm. Zorg ervoor dat de bodem niet te dun wordt en dat er een opstaande rand is. Gebruik een op maat geknipte strook aluminiumfolie om de rand aan de binnenkant te verstevigen zodat hij niet inzakt.
5. Zet de vorm ongeveer 30 minuten in de koelkast.
6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7. Bak de quichebodem ongeveer 30 minuten in het onderste gedeelte van de oven. Laat hem afkoelen voordat je de quiche vult en afbakt.