Kersttiramisu met sinaasappelrasp

Kersttiramisu met sinaasappelrasp

Tiramisu is een geweldig dessert voor een grote groep gasten. In dit recept worden wat sinaasappelrasp, kaneel en specerijen toegevoegd voor een vleugje kerst.

Bereiding

1. Meng de espresso, de cognac en het sinaasappelsap in een kom. Week de lange vingers hierin (gooi overtollige vloeistof daarna weg) en leg de helft ervan in een enkele laag op de bodem van een glazen schaal (inhoud 1 liter).

2. Mix de mascarpone, room, suiker, specerijen en sinaasappelrasp tot een smeuïg, dik mengsel.

3. Schep hiervan een laag over de lange vingers, leg er een laag lange vingers op en eindig met de mascarpone. Laat de tiramisu minstens een paar uur in de koelkast opstijven. Stuif er voor het serveren wat cacao over.

Per portie 380 kcal, 3,8 g eiwit, 25,9 g vet (17,2 g verzadigd), 32,5 g koolhydraten, 25 g suikers

12–16 personen

  • 250 ml koude espresso
  • 40 ml sinaasappelsap
  • 60 ml cognac
  • 300 g lange vingers
  • 600 g mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl piment
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • cacao, voor het bestuiven

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine