Kersencrumble

Kersencrumble

Zoek je een toetje, dan zoek je deze kersencrumble. Maar eerlijk: we hebben hem ook weleens gegeten als ontbijt. Voor je het weet zit hij in je holle kies. Je kunt verse kersen gebruiken, maar ook kersen uit blik of pot. Wel goed op het vocht letten, want te pappig is niet lekker. Duik lekker de keuken in – en of je deze kersencrumble nu eet als ontbijt, toetje of tussendoortje: geniet!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Was de kersen en ontdoe deze van de pit. Roer de kersenjam door de kersen. Meng in een kom de havermout, de suiker, de bloem, de koolzaadolie en het kersensap tot een kruimelig deeg.

3. Vet een springvorm in met koolzaadolie. Doe de helft van het deeg in de springvorm en schep de kersen erop. Strooi de andere helft van het kruimelig deeg erover en bak de taart 50 min. in de voorverwarmde oven.

SERVEERTIP! Lekker bij een kopje bloemenweidethee

WIST JE dat kersen relatief veel melatonine bevatten, waardoor je beter in slaap kunt vallen?

Dit recept komt uit Sharon gaat Lokaal – Uitgeverij Terra

Voor 8 personen

  • 200 g kersen
  • 4 el kersenjam
  • 140 g havermout
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 6 el koolzaadolie
  • 1 el kersensap

OOK NODIG: springvorm of ovenschaal 24 cm doorsnede

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten