Deze kersen-custardtaartjes serveer je als hapje op een borrel of verjaardag, of als lekker toetje.
1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Doe voor de compote 200 gram van de kersen samen met 25 gram van de suiker in een pan. Roer en verhit 10–15 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen.
2. Verdeel het deeg op rol in 6 porties en bekleed hiermee 6 taartvormpjes (ø 10 cm). Prik er gaatjes in met een vork, bekleed de deegbodempjes met bakpapier en vul met blindbakbonen. Bak de bodempjes 10 min. in de oven, verwijder het bakpapier en de bonen en bak ze in nog eens 5 min. knapperig.
3. Verdeel als ze zijn afgekoeld de kersencompote erover en rangschik de rest van de kersen erop. Klop in een kom de eidooiers, melk, slagroom, vanille en de rest van de suiker. Schenk het mengsel tot net iets onder de rand over de kersen in de taartbodempjes en bak ze nog 20 min. in de oven, tot de custard is gestold, maar in het midden nog lobbig is.
4. Laat de taartjes afkoelen op een rooster, haal ze dan uit de vormpjes en bestuif ze met poedersuiker.