Vegan French toast met kaneel

Vegan French toast met kaneel

French toast met kaneel of wentelteefjes blijven bij velen een favoriet – ook bij ons thuis. Zeker op zondag. Lenna Omrani maakte er een veganistische variant op: ‘Het lekkerst vind ik het in combinatie met vers fruit en wat notenpasta, of met kaneelsuiker in combinatie met ahornsiroop. Het geheim van de perfecte wentelteefjes? Gebruik oud brood. Zo voorkom je niet alleen voedselverspilling, maar zorg je er ook voor dat ze lekker stevig worden. Een gezellig ontbijtje om je vingers bij af te likken!’ 

Bereiding

1. Mix de sojamelk, de maïzena, het gebroken lijnzaad, de kaneel, de suiker of de agavesiroop en het vanille-extract met een garde in een grote kom (het brood moet er helemaal in passen).

2. Verhit een kleine hoeveelheid olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Dompel een sneetje volkorenbrood onder in het beslag.

3. Leg het brood voorzichtig in de koekenpan en leg intussen een volgend sneetje brood in de kom. Leg deze ook in de pan.

4. Bak de French toast 2 tot 3 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Draai ze om met een spatel.

5. Herhaal dit met de rest van het brood en ga door tot al het beslag op is. Serveer de French toast vers uit de pan of houd ze warm in de oven op lage temperatuur, afgedekt met een theedoek.

6. Garneer ze met toppings zoals vers fruit, noten, pindakaas of plantaardige yoghurt.

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen

Voor 3-4 porties (€0,80 P.P.)

Glutenvrij & sojavrij (mogelijk)

Bereiding: 15-20 minuten

  • 200 ml sojamelk (of amandelmelk)
  • 30 g maïzena
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 2 tl kaneel
  • 1 el suiker of agavesiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el olie, om in te bakken
  • 6-8 sneden (oud) volkorenbrood of glutenvrij brood

Topping

  • fruit naar keuze
  • fijngehakte noten
  • 100% pindakaas
  • plantaardige yoghurt

Tools

  • garde, koekenpan

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek