Kampvuurbroodje

Kampvuurbroodje

Een heuvel belet ’s avonds het zonlicht om onze kleine Welshe cottage te bereiken. Daarom gaan
we op zomeravonden graag naar de kust om de zonsondergang te bewonderen en intussen te koken. We hoeven ons niet te haasten om terug te gaan en dus kunnen we ontspannen en ons resetten op het ritme van vogelgeluiden of beukende golven. Informeer wel altijd even of open vuur of koken toegestaan is op de plek waar je heen wilt, want dat mag niet overal.

Bereiding

1. Meng (thuis) 1 theelepel gedroogde gist, 270 gram bloem, 250 milliliter warm water, 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel zout tot een vochtig deeg. Laat afgedekt op een warme plek 1 uur rijzen.

2. Rol tot een lange worst, wikkel deze rond een stokje en bak boven het vuur tot de broodjes bruin zijn.

Geen geschikte kampvuurplek?
Is er geen geschikte plek voor een kampvuur in de buurt? Je kunt ook een vuurschaal op pootjes voor in je tuin aanschaffen, of investeren in een kampeerfornuis – feitelijk een simpele, draagbare kookplaat; of neem een eenvoudig kampeergasje mee. Vraag advies in
een outdoorwinkel, want er is van alles op dit gebied en voor verschillende budgetten

  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 270 gram bloem
  • 250 milliliter warm water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine