Deze Japanse snacks lijken op Indiase bhaji’s. Het fijne van kakiage is dat er geen strenge regels zijn wat betreft de ingrediënten en combinaties. Probeer dus rustig andere groentes, bijvoorbeeld wortelgroentes, en zeevruchten uit.
1. Verhit de frituurolie in een grote, diepe pan tot 180C.
2. Roer de 2 eetlepels bakmeel door de fijngesneden groentes, garnalen en peterselie.
3. Schenk het ijskoude water in een grote schaal, zeef de rest van het zelfrijzend bakmeel en het zout erboven en roer alles met een garde lichtjes door. Je hoeft het niet perfect door elkaar te kloppen; er mogen nog kleine klontjes in het beslag zitten.
4. Voeg de met bakmeel omgeschepte ingrediënten toe en schep alles om.
5. Laat voorzichtig een soeplepel ‘groentebeslag’ in de hete olie glijden. Druk met een lepel tegen de zijkant van de pan, zodat de beignets compact blijven.
6. Frituur ze 30 seconden aan de ene kant, keer om en frituur ze nog een minuut. Als ze klaar zijn, schep je ze met een schuimspaan uit de olie. Schud overtollige olie eraf en laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag.