Jamie’s ultieme chocoladetaart

Jamie’s ultieme chocoladetaart

Bereiding

Dit is mijn ultieme feesttaart. Ik ben dol op de combinatie van gegrilde abrikozen en frambozen, maar je kan elk soort fruit gebruiken. Voor de foto heb ik de taart met drie lagen gemaakt, maar met twee lagen is hij ook nog indrukwekkend. Als je alles uit de kast wilt halen, bestrooi je hem met gesuikerde rozenblaadjes.


1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 2 bakblikken (ø 20 cm) in met boter. Klop boter en suiker in een grote kom tot een romig mengsel. Voeg de eieren, het meel en het bakpoeder toe en meng.

2 Meng in een andere kom de cacao met 5 el kokend water en roer tot een glad mengsel. Voeg dit aan het cakebeslag toe.

3 Roer het amandelschaafsel door het cakebeslag en verdeel het over de 2 bakblikken. Bak 25 minuten.

4 Verwarm voor de vulling de oven voor op 180 °C. Leg de abrikozen op een bakplaat, snijkant naar boven. Bestrooi ze met vanille en rietsuiker en rooster ze ca. 45 minuten. Keer ze halverwege. Rooster de frambozen de laatste 10 minuten mee.

5 Meng de mascarpone met de yoghurt en roer poedersuiker, sinaasappelrasp en het sap erdoor.

6 Bouw de taart op. Smeer een laag mascarponevulling op de onderste cakelaag en lepel de helft van het fruit erover. Leg de tweede cakelaag erop en herhaal. Bestrooi met de gesuikerde rozenblaadjes.

16 personen

• 200 g suiker

• 200 g boter

• 3 grote (eko) eieren

• 200 g zelfrijzend bakmeel

• 2 tl bakpoeder

• 3 flinke el cacaopoeder

• 1 handje amandelschaafsel



Vulling en topping

• 500 g abrikozen, ontpit en gehalveerd

• 75 g rietsuiker

• merg van 1 vanillestokje

• 200 g frambozen

• 250 g mascarpone

• 125 ml magere yoghurt

• 50 g poedersuiker, gezeefd

• rasp van 2 sinaasappels, sap van ½

• gesuikerde, onbespoten rozenblaadjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine