Gebraden kip met rozemarijn en limabonen ga je met slechts één pan op tafel toveren, hoe lekker is dat! Minimale afwas, maar wel maximale smaak. En kip? Ja, daar zit je eigenlijk altijd wel goed mee. Kun je geen limabonen vinden of ben je er niet zo dol op, dan zou je ze kunnen vervangen door kikkererwten, bijvoorbeeld. Hebben we geen toestemming voor gevraagd aan Mr. Oliver, maar hij vindt het vast fantastisch als je losjes een eigen twist aan een recept geeft. Hopen we. En durf je het niet aan: gewoon lekker het recept volgen voor deze gebraden kip met rozemarijn en limabonen, zit je trouwens sowieso goed, want we proefden hem voor!
1. Verhit de oven tot 180 °C.
2. Leg de stukjes kip in een grote, koude, ondiepe braadpan en zet de pan op hoog vuur. Bak ze 10 minuten en keer ze regelmatig om tot zerondom goudbruin zijn.
3. Pel en snijd intussen de knoflook in plakjes. Maak de preienschoon en snijd ze ook fijn. Ris en hak de rozemarijnnaaldjes en doe ze met de knoflook en prei in de pan. Strooi er zeezout en zwarte peper bij, meng alles goed en bak een paar minuten tot de groenten zacht zijn. Leg de stukjes kip met het vel naar boven en giet de cider erbij. Giet de helft van het vocht van de limabonen af, kieper ze met de rest van het vocht in de pan en zet de pan 45 minuten in de hete oven, of tot het vlees makkelijk van de botjes loskomt.
4. Zet de pan op matig-hoog vuur op het fornuis. Verdeel kleine klontjes stilton over het oppervlak en doe de crème fraîche erbij. Meng alles goed, laat nog een paar minuten zachtjes koken en zet de pan op tafel. Serveer de gebraden kip op zich, of geef er wat gestoomde groente bij.
Credits fotografie: Richard Clatworthy
Energie: 514 kcal; vet: 28 g; verz. vet: 9 g; eiwit: 46,7 g; koolhyd. 15,3 g; suiker: 5,3 g; zout: 0,5 g; vezels: 6,1 g