Involtini met mozzarella

Involtini met mozzarella

Ideaal voor de borrel of licht voorgerecht. Deze involtini-rolletjes maak je snel klaar en zijn gevuld met mozzarella, basilicum en parmaham. Italiaanser kan niet!

Bereiding



1 Snijd de aubergines in de lengte in plakjes van 5 mm dik; haal de schil van de buitenste plakjes zodat het vruchtvlees aan beide kanten zichtbaar is. Bestrijk ze met de olijfolie.

2 Gril de plakjes aubergine 3 minuten per kant in een hete grilpan, tot ze een mooi schroeipatroon vertonen en zacht zijn. Houd ze zolang apart.

3 Doe de zongedroogde tomaten, basilicumblaadjes, pijnboompitten, ansjovis en extra vergine olijfolie in de keukenmachine en verwerk tot een smeerbare puree. Breng die op smaak met versgemalen zwarte peper – laat dan pulserend nog even draaien.

4 Leg op elk plakje aubergine een plakje parmaham, scheur het teveel eraf (gebruik dat voor een volgend rolletje) en bestrijk de ham met wat van de zongedroogde-tomatenpuree. Leg telkens een stukje mozzarella en een basilicumblaadje op één uiteinde, rol het plakje aubergine op en steek een prikker in het rolletje. Serveer meteen.

Per portie 164 kcal, 14,4 g vet (4,3 g verzadigd), 7,4 g eiwit, 1,5 g koolhydraten, 1,3 g suikers
 

Voor ca. 12 stuks

• 3 lange aubergines

• 2 el olijfolie

• 6 zongedroogde tomaten in olie

• 15 g basilicumblaadjes, plus extra

• 50 g pijnboompitten, geroosterd

• 3 ansjovisfilets in olie

• 1½ el extra vergine olijfolie

• 10 plakjes parmaham

• 2 balletjes mozzarella à 125 g, in stukjes gescheurd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine