Ideaal voor de borrel of licht voorgerecht. Deze involtini-rolletjes maak je snel klaar en zijn gevuld met mozzarella, basilicum en parmaham. Italiaanser kan niet!
1 Snijd de aubergines in de lengte in plakjes van 5 mm dik; haal de schil van de buitenste plakjes zodat het vruchtvlees aan beide kanten zichtbaar is. Bestrijk ze met de olijfolie.
2 Gril de plakjes aubergine 3 minuten per kant in een hete grilpan, tot ze een mooi schroeipatroon vertonen en zacht zijn. Houd ze zolang apart.
3 Doe de zongedroogde tomaten, basilicumblaadjes, pijnboompitten, ansjovis en extra vergine olijfolie in de keukenmachine en verwerk tot een smeerbare puree. Breng die op smaak met versgemalen zwarte peper – laat dan pulserend nog even draaien.
4 Leg op elk plakje aubergine een plakje parmaham, scheur het teveel eraf (gebruik dat voor een volgend rolletje) en bestrijk de ham met wat van de zongedroogde-tomatenpuree. Leg telkens een stukje mozzarella en een basilicumblaadje op één uiteinde, rol het plakje aubergine op en steek een prikker in het rolletje. Serveer meteen.
Per portie 164 kcal, 14,4 g vet (4,3 g verzadigd), 7,4 g eiwit, 1,5 g koolhydraten, 1,3 g suikers