Homemade oreokoekjes

Homemade oreokoekjes

Heerlijke chocoladekoekjes om zo te eten of te gebruiken als taartbodem. Extra guilty: maak er dubbeldekkers van met roomkaasglazuur ertussen en haal ze door gesmolten chocolade.

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 185 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng bloem, cacao, zuiveringszout, bakpoeder, zout en suiker in de mengkom van een staande mixer (of gebruik een handmixer). Doe de boter en het ei erbij en blijf kloppen tot het deeg een bal vormt.

2 Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een plak van circa ½ cm dik. Steek er met een gladde steker cirkels uit met een doorsnede van circa 5 cm. Leg de koekjes op een bakplaat met een aantal centimeters tussenruimte.

3 Bak de koekjes in ongeveer 9-10 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

4 Klop voor de vulling de boter en de Crisco (of margarine) in de mengkom van de staande mixer (of gebruik een handmixer) op lage snelheid tot ze goed gemengd zijn. Voeg het vanille-extract en de poedersuiker lepel voor lepel toe. Klop het geheel ongeveer 3 minuten op hoge snelheid tot het licht en luchtig is.

5 Doe de vulling in een spuitzak met een glad spuitmondje met een doorsnede van circa 1½ cm. Spuit een beetje vulling in het midden van de onderkant van een koekje. Druk er een tweede koekje tegenaan en duw ze zachtjes op elkaar zodat de vulling naar de zijkant van het koekje wordt geduwd. Herhaal dit met alle koekjes.

Tip Crisco is de merknaam van een plantaardig vet, ook wel ‘shortening’ genoemd. In deze koekjes gebruik je het in plaats van boter, de crème blijft dan steviger en witter. Je kunt ook plantaardige margarine gebruiken of alleen boter, maar dan is de creme zachter.

Dit recept komt uit het boek ‘Bakken met Menno’ van Menno de Koning (€ 24,99, Kosmos Uitgevers).




Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten

 

Voor ca. 20 koekjes

  • Koekjesdeeg
  • 160 g bloem, plus extra voor bestuiven
  • 45 g cacaopoeder
  • 1 tl zuiveringszout
  • ¼ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 200 g kristalsuiker
  • 235 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei


Vulling

  • 60 g boter, op kamertemperatuur
  • 60 g Crisco (plantaardig vet, zie tip) of margarine
  • 2 tl vanille-extract
  • 225 g poedersuiker


gladde ronde steker met een doorsnede van ca. 5 cm

extra spuitzak met glad spuitmondje van ca. 1½ cm


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine