Haver-knäckebröd met rode linzen

Haver-knäckebröd met rode linzen

Als gezondheidsjager grijpen we elke kans om groenten en peulvruchten in onze baksels te verstoppen. Dit recept is meer dan alleen knäckebröd, want je kunt het ook als chips serveren, bijvoorbeeld met een heerlijke dip.

Bereiding

1. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Doe ze samen met de droge ingrediënten in een kom, voeg het water en de olie toe en meng alles goed. Laat het deeg 10 minuten rusten.

2. Rol de helft van het deeg met een deegroller dun uit tussen twee vellen bakpapier; herhaal met de andere helft. Leg de deeglappen op twee bakplaten, verwijder bij allebei het bovenste vel bakpapier en bestrooi het deeg met wat zout. Rol de zoutkorrels er met de deegroller in vast, zodat ze er na het bakken niet afvallen. Laat alles dan nog eens 30 minuten rusten.

3. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Bak het deeg – één bakplaat tegelijk – 60 minuten in het midden van de oven, draai de bakplaat om en bak het geheel nog eens 10-20 minuten, of tot het knäckebröd volledig droog en knapperig is. Laat het op de bakplaat afkoelen en breek het in stukken.

Snelle tip:

Als je een heteluchtoven hebt, kun je de temperatuur verlagen tot 125 °C en beide bakplaten tegelijk in de oven plaatsen.

Voor 2 bakplaten

  • 200 g rode linzen, minstens 10 uur in water geweekt
  • 70 g havervlokken
  • 140 g pompoenpitten
  • 40 g lijnzaad
  • 1½ el chiazaad, sesamzaad of maanzaad
  • 1½ el psylliumvezels
  • ½ tl zeezout + extra om te bestrooien
  • 250 ml kokend water
  • 2 el koudgeperste koolzaadolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine