Hartige wafels met zalm

Hartige wafels met zalm

Wafels zijn zo leuk om te maken en staan gezellig met een toef slagroom en vers fruit. Voor het hoofdstuk high tea leek het me leuk om een hartige wafel te maken en voor het deeg gebruik ik soezendeeg. Een uitprobeersel in de categorie ‘niet geschoten is altijd mis’. Ik had geen idee of het zou lukken, maar het lukt en geeft een lekker resultaat..

Bereiding

Voorbereiding
1. Breng in een middelgrote pan de melk, 100 g water, de boter en een snuf zout aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Roer met een spatel door totdat alles goed gemengd is. Zet de pan terug op laag vuur en laat de bloem in 3 minuten gaar worden. Blijf roeren en schrapen over de bodem zodat het mengsel niet aanbrandt, maar de bloem wel gaart.

2. Doe het deeg over in een mengkom. Voeg een ei toe en roer stevig door met de spatel totdat het ei in zijn geheel is opgenomen. Voeg zo steeds opnieuw één voor één alle eieren toe.

3. Snijd de gerookte zalm en het bieslook fijn en voeg samen met de geraspte kaas toe aan het beslag. Roer door en breng op smaak met peper en zout.

4. Verwarm het wafelijzer.

Bakken
1. Vul het wafelijzer met een flinke lepel beslag en bak de wafel in 5-6 minuten aan beide zijden goudbruin. Door de hoeveelheid boter in het beslag is invetten van het wafelijzer niet nodig.

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen

Voor 6 stuks

  • 100 g volle melk
  • 100 g water
  • 100 g boter
  • snuf zout
  • 100 g bloem
  • 4 eieren
  • 75 g gerookte zalm
  • handje bieslook
  • 50 g belegen kaas, geraspt
  • peper en zout

Ook nodig:

  • Bakgerei
  • Wafelijzer

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine