Hartige saucijzenletter 

Hartige saucijzenletter 

Met dit recept van Cees Holtkamp maak je een geweldige hartige sauzijzenletter. Welke letter dat is, dat bepaal je zelf. Zowel warm als koud lekker!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 210˚C. Meng alle ingrediënten voor de vulling, behalve de losgeklopte eidooier. Voeg royaal zout en vooral ook peper toe. Meng de ingrediënten echt goed door. Hoe beter gemengd, hoe minder de vulling ‘uitbakt’ enhoe smeuïger hij blijft. Maak een ‘pil’ van het gehakt.

2. Rol het bladerdeeg uit en snijd tot een lap van 54×13 cm, en smeer het met een kwastje licht in met water. Leg het gehakt voorzichtig op het bladerdeeg en rol het op. Plak de zijkanten dicht. Vorm een letter en bestrijk de bovenkant met eidooier. Laat de letter een half uur rusten.

3. Bestrijk de letter nog eens met eidooier en bak hem 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat licht afkoelen en serveer.

Recepten Cees Holtkamp – Fotografie Ernie Enkelaar – Productie Marian Flint

  • 250 g bladerdeeg op rol
  • 350 g dubbel gedraaide procureur (fijn varkensgehakt van hals/schouder)
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 takjes tijm, fijngehakt
  • ½ teen knoflook, gesnipperd
  • 3 el (zelfgemaakt) paneermeel
  • ½ geklutst ei
  • 1 eidooier, losgeklopt met een paar druppels melk

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine