Rukmini Iyer: ‘In dit boek mogen een paar heerlijke hartige taarten uiteraard niet ontbreken. Dit is een variatie op een gerecht van mijn vriend Richard Burr, bekend van zijn deelname aan The Great British Bake Off. Ik kan me herinneren dat ik zijn gerecht binnen 3 minuten heb opgegeten. Probeer het uit als je gasten hebt die in het weekend blijven logeren. De lente-ui versterkt de rijke smaak van de pancetta en de eieren.’
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rol het blader deeg uit op een bakplaat en laat het bakpapier uit de verpakking eronder liggen. Smeer het deeg in met de mosterd en laat aan de zijkanten een rand van 1,5 centimeter vrij.
2. Leg de pancetta of het ontbijtspek in de gehele breedte op de taart en laat ongeveer 2,5 centimeter aan de zijkanten vrij. Leg de asperges er vervolgens bovenop. Verdeel de lente-ui aan de uiteinden van het spek en de asperges om ervoor te zorgen dat de eieren op hun plek blijven. Zet 15 minuten in de oven.
3. Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en breek de eieren boven de taart. Breng op smaak met flink wat peper en zet nogmaals 10-15 minuten in de oven, tot de eieren zijn gebakken zoals jij ze lekker vindt.
Opmerking: Hoe verser de eieren, hoe beter ze op hun plek blijven liggen wanneer je ze openbreekt: het eiwit zal in een mooie eivorm blijven liggen.
Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden: