Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Verdeel het mengsel over vier ramekins of doe ze in één grote bakvorm (van circa 20 x 26 cm).
Wrijf voor de kruimellaag de boter met je vingertoppen door het meel tot je een zanderige structuur hebt.
Meng de havermout, pijnboompitten en kaas erdoor. Bestrooi de vulling met een gelijkmatige laag hiervan. Bak het gerecht 30 minuten, of tot de kruimellaag goudbruin is.
Tip: Zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes net zo groot zijn als de stukjes prei, anders zullen ze niet goed gaar worden.
Vooruitwerken: Maak de pastei als je wilt een dag van tevoren en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek Mijn Franse Keuken van Rachel Khoo.
Voor 4 personen
– 150 g rauwe tijgergarnalen, gepeld
– 150 g witvisfilet (kabeljauw, zeeduivel, heek, het is allemaal geschikt), zonder vel en in blokjes van 2,5-3 cm
– 125 g prei, gewassen, in stukjes van 1,5 cm
– 125 g bloemkool, in roosjes van 1,5 cm
– 350 g fromage blanc of kwark
– 1 tl gemalen witte peper
– 1 tl fijn geraspte citroenschil
– snufje zout
Voor de crumble
– 50 g koude boter, in kleine blokjes
– 75 g volkorenmeel
– 40 g havermout
– 40 g pijnboompitten, grof gehakt
– 40 g belegen comté, Goudse kaas of een andere harde kaas met een uitgesproken smaak, fijn geraspt