Hartige courgette-erwten pancakes

Hartige courgette-erwten pancakes

Deze groene monsterpannenkoekjes zijn dé manier om de kinderen te vermaken nu de scholen vanwege het Coronavirus gesloten zijn. Duik de keuken in met de kids! Kinderen van alle leeftijden kunnen helpen bij het bakken. Zeker weten dat ze nu opeens wél dol zijn op groente!

Bereiding



1. Rasp de courgette, verwijder eerst de uiteinden. Leg een theedoek in een vergiet en doe hier de geraspte courgette in. Voeg de halve theelepel zout toe aan de courgette en laat de courgette 10 minuten uitlekken in de gootsteen. Knijp de theedoek uit om het overige vocht te verwijderen.

2. Doe de uitgelekte courgette samen met de doperwten, eieren, melk, bloem, gedroogde oregano en basilicum in een beslagkom, roer het geheel goed door en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

3. Verhit een koekenpan met dikke bodem drie minuten op middelhoog vuur en voeg een scheut Blue Band toe aan de pan. Doe een beetje beslag in de pan totdat je een mooi rond pannenkoekje hebt en druk het geheel aan totdat de pannenkoekjes een dikte hebben van ongeveer 1 cm. Bak de pannenkoekjes 2 minuten aan elke kant en verdeel de pannenkoekjes over een groot bord.

 

Voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 1 courgette
  • 50 g doperwten
  • 150 g bloem
  • 100 ml melk
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl zout
  • Blue Band Iedere Dag Vloeibaar
  • Zout en peper

Serveertip! Serveer de courgette-doperwten pannenkoekjes met ketchup.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet