Halloumi is een heerlijke geitenkaas uit Cyprus, bomvol smaak. In dit recept combineer je de kaas met gegrilde groenten. Serveer met worstjes of een goed stukje witvis.
1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een jampot en schud ze door elkaar.
2. Kook de tuinbonen in 5 minuten gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen in koud water en verwijder dan de witte vliesjes.
3. Schep de halloumi, asperges en plakjes courgette door de olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur en leg de asperges, plakjes courgette en halloumi erin. Rangschik alles op een schaal en sprenkel de dressing erover.
2 Personen
• 100 g tuinbonen, uit de diepvries
• 225 g halloumi, in plakjes
• klein bosje groene asperges, schoongemaakt en gesneden
• 2 courgettes, in de lengte in dunne plakjes
• 2 el olijfolie
• 2 sjalotjes, in dunne ringen
• 200 g kerstomaten, gehalveerd
• 1 el kappertjes
• handvol marjolein of oregano
• handvol peterselie
Dressing
• 3 el olijfolie
• 1 tl gedroogde oregano
• 1 tl honing
• 1 tl dijonmosterd
• 1 el appelazijn