Gruyere-quiche met courgette en munt

Gruyere-quiche met courgette en munt

Wat eten we vandaag? Het is misschien wel de meest gestelde vraag bij ons thuis. Nou, vandaag kiezen we voor quiche met Zwitserse Gruyère AOP en courgetterolletjes, plus wat frisheid van verse muntblaadjes. Het oprollen van de courgetteplakjes kost even wat tijd, maar dan maak je er wel een Instagram-waardig plaatje van – het oog wil wat, maar in dit geval is het de smaak die je écht blij maakt.

Bereiding

 

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C en vet de quichevorm in met bakspray.

2. Schaaf de gele en groene courgette met behulp van een mandoline in hele dunne plakken (à 2 mm dik).

3. Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg en prik de bodem een aantal keer in met een vork.

4. Klopt de crème fraîche en eieren samen los in een kom en roer de knoflookrasp, munt, nootmuskaat en Le Gruyère AOP erdoor. Breng op smaak met de chilivlokken en eventueel wat zout. Verdeel dit mengsel over de quichevorm.

5. Rol een courgetteplakje op en steek hem rechtop in de vulling. Herhaal dit tot je alle courgetteplakken hebt gebruikt en de cirkel helemaal gevuld is met de courgetterolletjes. Smeer de rolletjes aan de bovenkant in met de olijfolie.

6. Bak de quiche ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij gaar is en de bovenkant goudbruin. Serveer nog lekker warm met eventueel een groene salade erbij.

Le Gruyère AOP
Le Gruyère AOP is een lichtzoete, nootachtige kaas uit Zwitserland die is gemaakt van rauwe melk. Het fijne van gruyèrekaas is dat hij lekker is bij de borrel maar ook om mee te koken én op je boterham. Een echte allemansvriend dus, die je op verschillende manieren kunt inzetten.

6 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Oventijd: 45 minuten

  • bakspray, om in te vetten
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 rol quiche- en taartdeeg (koelversschap, Ø32 cm)
  • 250 g crème fraîche
  • 3 grote eieren
  • 1 teentje knoflook, gepeld, geraspt
  • blaadjes van ½ bosje munt, grofgesneden
  • 1 tl geraspte nootmuskaat
  • 200 g Le Gruyère AOP, grofgeraspt
  • ½ tl chilivlokken
  • zout
  • 3 el olijfolie
  • groene salade, voor erbij (optioneel)

Ook nodig

  • quichevorm met losse bodem of stenen taartvorm (Ø30 cm, 4 cm diep), ingevet met olijfolie
  • mandoline

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine