Groene voorjaarstaart 

Groene voorjaarstaart 

Vier de lente op je bord met deze groene voorjaarstaart. Het yoghurtmengsel maakt de taart van filodeeg helemaal af. 

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 200 ºC (hetelucht 180 ºC).

2. Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken. Blancheer ze met wat zout ca. 4 min. en giet af.

3. Pel en snijd de ui in ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui op laag vuur ca. 3 min. 

4. Klop in een kom de eieren met de yoghurt los. Breng op smaak met zout en peper en roer de geraspte kaas erdoor.

5. Bekleed de vorm met het filodeeg en bestrijk het deeg met de tomatentapenade. Verdeel eerst de ui en daarna de groenten over de bodem. Verdeel het yoghurtmengsel erover. Laat midden in de oven in ca. 45 min. gaar worden.
 

ca. 6 personen

• 1 bladerdeeg op rol

• 450 g stevige groene groenten (broccoli, asperges, courgette)

• zout, versgemalen peper

• 1 zoete ui

• 2 el olijfolie

• 4 eieren

• 225 g sojayoghurt

• 100 g geraspte kaas

• 3 el tomatentapenade

• Extra nodig: springvorm Ø 24 cm


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine