Groene gazpacho met burrata

Groene gazpacho met burrata

Dol op tomatengazpacho? Dan ga je deze groene gazpacho met burrata ook lekker vinden! Het is net even wat anders, maar net zo makkelijk om te maken. We wanen ons een beetje in Italië bij het proeven ervan, en de goddelijke burrata zorgt voor een beetje extra zonnigheid. Laat de zomer maar komen, want dan schittert deze groene gazpacho op zijn best.

Bereiding

1. Snijd alle groenten in grove stukken en doe in een blender met de rest van de ingrediënten. Draai net zolang door tot je een gladde soep hebt, of zet de staafmixer erin, en giet de gazpacho door een fijne zeef. Duw indien nodig met een bolle kant van een lepel het laatste restje soep door de zeef en breng op smaak met zout.

2. Schenk de gazpacho in kommen en top af met wat burrata, avocado, komkommerrepen en een mix van verse groene kruiden.

  • 10 gele tomaten
  • 1 komkommer, geschild
  • 2 groene paprika’s, geschild
  • 1 ui
  • 2 avocado’s, geschild
  • handje rauwe spinazie (voor de kleur)
  • 20 gram gember, geschild en fijngehakt
  • 1,5 groene chilipeper, zaadlijsten verwijderd
  • 3 tenen knoflook
  • 4 takjes munt, alleen de blaadjes
  • 1 bosje koriander, alleen de blaadjes
  • 2 eetl. komijnzaad, geroosterd
  • 240 ml sushi-azijn
  • 400 ml olijfolie
  • zout

Topping

  • 1-2 bollen burrata
  • 1 avocado, in dunne plakjes
  • 1/4 komkommer, in lange dunne repen
  • 1 bosje verse groene kruiden, het liefst een mix

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine