Deze frisse lamsburger zijn nét even anders en zullen bij iedereen in de smaak vallen. Serveer met de frisse Griekse salsa.
1. Voor de salsa: meng de komkommer, tomaat, ui en azijn plus zout en peper.
2. Kruid het gehakt met zout en peper, vorm er 4 schijven van, dek af met vershoudfolieen laat ze in 20 minuten stevig worden in de koelkast.
3. Zet een grillpan op hoog vuur en gril de schijven 4–5 minuten per kant. Rooster de laatste 2 minuten de plakjes halloumi en de broodjes (met de gesneden kant naar beneden) mee.
4. Stel je burgers samen: begin met een beetje yoghurt, dan wat slablaadjes, de lamsschijf, plakjes halloumi en wat salsa. Leg de bovenkant van het broodje erop, steek er een prikker door en geef de pepers en olijven erbij.
VOOR 4 STUKS
• 500 g lamsgehakt
• 100 g halloumi, in plakjes
• 4 hamburgerbroodjes
• 2 el Griekse yoghurt
• blaadjes van 2 kleine kropjes bindsla (little gem)
• groene olijven, voor erbij
Voor de salsa
• ½ komkommer, fijngesneden
• 2 tomaten, fijngesneden
• 1 rode ui, fijn gesnipperd
• 1 el rodewijnazijn