Green Lizzar

Green Lizzar

Een paar zomers geleden waren we fervente mojito-drinkers. Dat ging zelfs zó ver dat we tijdens een dagje strand besloten alle strandtenten op een rij te  bezoeken om te testen welke de beste mojito serveerde. Je begrijpt dat er van enige objectiviteit aan het eind van deze missie weinig sprake meer was. Gezellig was het wel!

Bereiding

1 . Verdeel de komkommer over de glazen. Doe hetzelfde met het limoensap, de munt en de rietsuiker.

2 . Vijzel de ingrediënten met een cocktailstamper tot de komkommer fijn is en de suiker opgelost.

3. Vul de glazen tot de rand met crushed ijs en giet hierop het bruiswater. Maak de mocktail af met komkommerlinten, plakjes limoen en een takje munt.

Credits fotografie: Hanke Arkenbout

Dit recept komt uit het boek ‘Limonade’ van Holy Kauw. Het boek is hier te bestellen. 

 

Voor 6 glazen

  • 1 komkommer, geschild, zaadlijst verwijderd, in blokjes
  • 90 ml limoensap
  • blaadjes van 1 bos munt
  • 6 tl rietsuiker
  • 1 liter bruiswater 


Voor de garnering:

  • crushed ijs, de schil van de komkommer,
  • 1 limoen (in plakjes)
  • 6 kleine takjes munt


Extra nodig:

  • cocktailstamper





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine