1. Meng de gedroogde vruchtjes, de limoen- en sinaasappelrasp en de oranjesnippers door elkaar in een kom. Voeg dan het citrussap, de koude thee, de specerijen en cognac toe. Laat de smaken een nachtje op elkaar inwerken.
2. Voeg de volgende dag de suiker, golden syrup, appel en amandelen toe.
3. Doe het rijstmeel, de maizena, broodkruimels , het bakpoeder, niervet en een snuf zout in een schone kom. Voeg de geklopte eieren toe en meng goed, tot je een gladde massa hebt. Roer die dan door het vruchten-notenmengsel.
4. Ver een puddingvorm (inhoud 1 liter) in en vul die voor 2/3 met het puddingmengsel. Dek de bovenkant af met een cirkel bakpapier en dan met 2 stukken folie. Bind er keukentouw omheen.
5. Zet een schotel omgekeerd op de bodem van een diepe pan. Zet de puddingvorm op de schotel en schenk voorzichtig kokendheet water in de pan, tot halverwege de vorm. Leg het deksel op de pan en stoom de pudding 8 uur lang. Voeg tussendoor wanneer nodig water bij – dat moet steeds halverwege de vorm blijven.
6. Neem de gestoomde pudding uit de pan, keer hem voorzichtig om en til de vorm eraf. Versier de pudding naar wens en geef er cognacroom, custardsaus of ijs bij.
Tip Wil je de pudding bewaren, dek hem dan af met bakpapier, dan alufolie en vervolgens vershoudfolie, en zet hem op een koele, droge plaats. Dan is de pudding 3 maanden houdbaar.