Glutenvrije choco-amandeltaart

Glutenvrije choco-amandeltaart

Deze chocolade-amandeltaart is heel bijzonder. In de eerste plaats omdat hij glutenvrij is en in de tweede plaats omdat er witte adukibonen in zijn verwerkt. Dus duik die keuken in en maak deze verrukkelijke taart, Lekker met kersenhangop of een dot slagroom.

Bereiding



1 Leg voor de hangop een kaasdoek (of schone theedoek) over een grote kom en giet de yoghurt erop. Zet in de koelkast en laat een nacht uitlekken.

2 Verwarm de volgende dag de oven voor op 150 °C en bekleed een taartvorm (ø 23 cm) met bakpapier.

3 Smelt de stukjes chocolade in een hittebestendige kom op een pan met zachtjes kokend water (au bainmarie), voeg de boter toe en roer af en toe tot de chocolade gesmolten is.

4 Klop de 2 hele eieren, 6 eidooiers, 200 gram suiker en het merg van 1 vanillestokje in een grote kom door elkaar. Mix dan de adukibonen in een keukenmachine glad.

5 Meng het amandelmeel met het cacaopoeder in een kom, voeg het eiermengsel plus de adukibonen toe en spatel door elkaar.

6 Klop in een vetvrije kom het eiwit met wat zout en voeg beetje bij beetje 50 gram suiker toe tot het eiwit stijf is.

7 Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het ei-adukibonenmengsel en schep het taartbeslag in de met bakpapier beklede bakvorm. Bak 45-50 minuten in de oven tot-ie gaar is, of tot een houten prikker die je in het midden steekt er schoon weer uitkomt.

8 Roer door de uitgelekte hangop het merg van 1 vanillestokje, 100 ml kersensiroop en eventueel wat fijngehakte amarenenkersen. Zet zolang apart in de koelkast.

9 Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Verdeel de geroosterde pecannoten erover, bestrooi met wat cacaopoeder en poedersuiker, en geef de hangop erbij.

[Credits: recepten Michael Verswijveren, stylling Marieke Verdenius en fotografie Michell van Voorbergen]
 

8 personen

• 200 g pure chocolade (70 % cacao), in grove stukjes

• 200 g boter

• 8 eieren, 6 gesplitst

• 250 g fijne kristalsuiker

• merg van 1 vanillestokje

• 100 g adukibonen, geweld

• 200 g amandelmeel

• 65 g cacaopoeder, plus extra

• pecannoten, geroosterd, voor erbij

• poedersuiker, voor erbij



Kersenhangop

• 500 ml volle yoghurt

• merg van 1 vanillestokje

• 1 pot amarenen kersen (à 350 g), ontpit en fijngehakt (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine