Deze heerlijk gekruide worteltaart is super lekker bij een lekker kopje thee. Het fijne van deze carrot cake is dat er geen gluten in te vinden zijn en hij makkelijk te maken is. Bovendien verantwoord lekker én een plaatje, vind je ook niet?
1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een springvorm in met boter (circa 20 cm doorsnee), bekleed de bodem met bakpapier en bestuif de zijkant met glutenvrij-meel.
2 Klop de eieren los in een grote kom, voeg de suiker en olie toe en meng. Zeef het meel, gemberpoeder en de kaneel erboven en schep ook die erdoor. Schil en rasp de wortels en appel (met klokhuis en al). Roer ze beide door het mengsel, samen met de sinaasappelrasp, het sap en de rozijnen. Hak tot slot de walnoten en voeg ze ook toe.
3 Schenk het beslag in de springvorm en plaats het op een rooster in het midden van de oven. Bak de taart in 30 tot 35 minuten goudbruin. Je kunt controleren of de taart gaar is door er een cocktailprikker in te steken. Als je hem er na 5 seconden uithaalt, en hij schoon en droog is, is de taart klaar. Als de prikker nog een beetje plakkerig is zet je hem nog even terug in de oven.
4 Laat de taart ongeveer 5 minuten afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster. Maak ondertussen het glazuur. Klop de boter, poedersuiker en de meeste sinaasappelrasp tot een licht en glad mengsel. Is het mengsel glad, dan kun je de roomkaas erdoor roeren.
5 Bestrijk de afgekoelde taart met het glazuur. Stamp de walnoten lichtjes en strooi ze erover. Top af met een beetje sinaasappelrasp en serveer.