Gevulde vanille-chocolade spritsen

Gevulde vanille-chocolade spritsen

Deze spritsen zijn heel bijzonder, want we maken ze met vanille en chocolade. De vulling is gemaakt van chocolade en hazelnoten, dus het enige dat je hier verder bij nodig hebt is een lekker kopje thee, wat een traktatie!

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem een stukje karton van 6 x 6 cm. Teken op een stuk bakpapier 24 keer de omvang van dit vierkant. Leg het bakpapier omgekeerd op een bakplaat zodat je de lijnen nog ziet en de inkt niet in je koekjes komt. Je spuit straks het beslag binnen deze lijnen, zodat de koekjes even groot worden.

2 Klop voor het vanilledeeg de boter en suiker tot een romig mengsel met een mixer. Voeg de vanille toe en meng goed. Zeef de bloem, maizena en een snuf zout erbij, voeg 2 eetlepels koud water toe en klop tot alles is gemengd. Schep het beslag in een spuitzak met stervormige spuitmond. Vul de helft van elke koekvorm met zigzaglijnen.

3 Maak het chocoladedeeg op dezelfde manier, maar voeg met de bloem het cacaopoeder, 2 eetlepels koud water en een snuf zout toe.

4 Vul een schone spuitzak met het chocoladedeeg en spuit hiermee zigzaglijnen naast de eerste lijnen. Ze moeten elkaar goed raken. 

5 Bak de koekjes in 15-18 minuten stevig en lichtbruin.

6 Rooster de hazelnoten 5 minuten in de oven. Laat 3-4 minuten afkoelen en maal ze 3 minuten in de keukenmachine tot een bijna gladde massa.

7 Smelt de pure en melkchocolade in een hittebestendige kom boven een pan zachtjes kokend water. Roer tot het mengsel glad is. Meng de gehakte hazelnoten, golden syrup en een snuf zout erdoor. Laat afkoelen.

8 Klop de roomboter en poedersuiker. Klop dit glad met het chocolademengsel en besmeer de helft van de koekjes ermee. Plak de andere helft van de koekjes erop.

Per portie 595 kcal, 42,3 g vet (22,3 g verzadigd), 5 g eiwit, 51,6 g koolh., 25,4 g suikers

Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten

12 stuks
Vanilledeeg
• 175 g zeer zachte roomboter
• 50 g poedersuiker, gezeefd
• 1 tl vanille-extract
• 175 g bloem
• 40 g maizena

Chocoladedeeg
• 175 g zeer zachte roomboter
• 50 g poedersuiker, gezeefd
• 140 g bloem
• 30 g maizena
• 30 g cacao

Hazelnoot-chocoladebotercrème
• 100 g gepelde hazelnoten
• 50 g pure chocolade (70% cacao)
• 50 g melkchocolade
• 1 el golden syrup (rietsuikerstroop)
• 125 g zachte roomboter
• 125 g poedersuiker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine