Gevulde frambozenbroodjes met pistache, yoghurt, honing en kaneel. De krokante pistachenootjes bevatten veel chloride; een mineraal dat het lichaam nodig heeft voor de aanmaak van maagzuur, en zo zorgt het voor een goede spijsvertering en gezonde darmen.
1. Doe de eieren en de gepelde banaan met een snufje nootmuskaat en kaneel in een blender, laat de blender draaien tot een glad mengsel ontstaat en giet het geheel in een grote, ondiepe kom.
2. Snijd je brood in 2½ cm dikke plakken, maak een sneetje in de lange zijde van elke broodje en wrik je mes voorzichtig heen en weer om er een soort zakje van te maken.
3. Stop de frambozen met de hand in de broodjes – zo veel mogelijk, maar pas wel op dat ze niet scheuren. Leg de gevulde broodjes in het eimengsel en druk ze even voorzichtig aan, zodat ze zich helemaal volzuigen.
4. Zet intussen een grote koekenpan met antiaanbaklaag en 1 theelepel olie op matig-laag vuur en gebruik een propje keukenpapier om het oppervlak in te vetten.
5. Giet de helft van het resterende eimengsel in één kant van de pan en leg er een van de geprepareerde broodjes op om er een heerlijk, pannenkoekachtig laagje op te maken. Herhaal dit met de rest van het eimengsel en het andere broodje.
6. Bak de broodjes 3 tot 4 minuten, of totdat de onderkant goudbruin is, keer ze dan in een vloeiende beweging om en bak de andere kant ongeveer even lang. Stamp intussen de pistachenootjes fijn in een vijzel – als je wilt kun je ze van tevoren roosteren.
7. Maak de broodjes af met een lepel yoghurt, wat pistachenootjes en een snufje kaneel, en druppel er ten slotte een beetje honing over.