Als de mozzarella warm wordt in het brood is het heerlijk. Met deze broodjes wordt je picknick een minivakantie naar de Middellandse zee.
1. Maak de pesto: Schil de knoflook. Mix de knoflook en de pijnboompitten fijn maar korrelig. Haal de blaadjes van de basilicum en leg ze samen met de Parmezaan en de olijfolie in het knoflook-notenmengsel. Mix alles tot een glad mengsel en breng het op smaak met zout en peper.
2. Snijd de bovenste laag van de mini baguettes. Maak ze dan hol door het inwendige deeg te verwijderen. Bewaar de bovenste laag.
3. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Hak de olijven.
4. Leg de mozzarella op de bodem van de broodjes. Vul het verder met olijven en tomaten en maak het af met pesto.
5. Leg de bovenlaag weer op de broodjes en bind de broodjes dicht met keukentouw.
6. Gril het brood op indirecte warmte gedurende 3 tot 4 minuten op elke kant. Serveer ze warm.
4 porties | 30 minuten | grilltijd 5 min (indirect)
Pesto