Deze kip tandoori marineer je een nacht in de koelkast en daardoor heeft ie extra veel smaak. Serveer met partjes limoen, een kommetje yoghurt en wat munt.
1. Leg de kip met de borstkant omlaag. Snijd of knip met een scherp mes of gevogelteschaar langs de ruggengraat. Keer de kip om en druk er stevig op met je hand. Trek het vel van de borst, vleugels en poten, en gooi het weg.
2. Kerf het kippenvlees rondom in met een scherp mes. Sprenkel citroensap erover en wrijf de kip in met ½ theelepel zout. Mix de 500 ml yoghurt met de tandoorikruiden en bestrijk de kip ermee. Dek af met vershoudfolie en laat de kip een nacht marineren in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 220 ºC en neem de kip uit de marinade. Leg op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie. Bak het kippenvlees in circa 40 minuten gaar; keer de kip tussendoor een aantal keren om.
4 Porties
• (biologische ) kip van 1,5 kg
• sap van 1 citroen
• 500 ml yoghurt
• 3 el tandoorikruiden
• partjes limoen, yoghurt en munt, voor erbij