Deze kip is comfort food ten top! Serveer met een ijskoud biertje en je maaltijd is compleet.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Leg de kip op een groot vel bakpapier. Bestrooi met 1 theelepel van de chilivlokken, de helft van de rasp, paper en zout. Besprenkel met olijfolie.
3. Leg er een tweede vel bakpapier op en sla het vlees plat met een deegroller tot een dikte van 5 mm. Leg de stukken op een bord, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
4. Meng een scheut olie en het griesmeel door de bataat. Rooster de bataat in 25 minuten goudbruin en knapperig; schep af en toe om.
5. Rooster de noten in een koekenplan op matig vuur goudbruin. Haal de pan van het vuur, druppel olie over de noten en roer de resterende rasp erdoor. Schud de rest van de chilivlokken erdoor.
6. Verhit een grillpan op hoog vuur. Prak de avocado’s met het citroensap in een kom. Breng op smaak. Rooster de kip in 7-8 minuten gaar en goudbruin. Keer ze halverwege om. Snijd in plakken en serveer met de bataat, avocado, rucola en cashewnoten.
4 personen