Geroosterd popeye-brood

Geroosterd popeye-brood

‘Spinazie is een fantastisch ontbijtingrediënt met superveel vitamine K, die onze botten sterk en gezond houdt. Die Popeye wist wel wat-ie deed!’, Jamie Oliver.

Bereiding

1. Verhit de grill op de hoogste stand. Leg de takjes tomaat in een grote braadslede, prik met een scherp mes een gaatje in de tomaatjes en gril ze 4 minuten. Leg dan de sneetjes brood erbij en rooster ze aan beide kanten.

2. Breek ondertussen 1 ei in een blender en voeg de ham, spinazie, een flinke snuf zwarte peper en de melk toe. Pureer tot een glad mengsel. Haal de braadslede onder de grill vandaan, verdeel het groene eimengsel over de 4 sneetjes toast en smeer het tot de randjes uit. Verdeel de hüttenkäse er in kleine kloddertjes over en zet het geheel nog 4 minuten terug onder de grill, of tot de randjes bruin beginnen te worden.

3. Bak ondertussen de overige 2 eieren in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, en leg een deksel op de pan om de bovenkant van de eieren te stomen – bak ze zoals je ze het liefst hebt. Leg 2 Popeye-broodjes op elk bord en serveer ze met de eieren en takjes tomaat. Ik maak ze altijd af met een scheutje lekkere olie en een paar drupjes chilisaus voor wat extra pit. Prak de tomaatjes, breek de broodjes, prik de dooier door en val aan.

Dit recept komt uit het boek ‘Superfood voor familie en vrienden’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers). 

 

Voor 2 personen, 25 minuten:

  • 160 g rijpe kerstomaatjes, aan de tak
  • 4 dunne sneetjes volkorenbrood (à 35 g)
  • 3 grote eieren
  • 1 plakje gerookte ham (15 g)
  • 80 g jonge bladspinazie
  • 2 el halfvolle melk
  • 1 volle el hüttenkäse
  • extra vergine olijfolie
  • hete chilisaus

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek