Geitenkaastaart met groenten

Geitenkaastaart met groenten

Bereiding

Deze hartige taart is heerlijk met lekker veel seizoensgroente ! Serveer hem als lunchgerecht of met een salade als hoofdgerecht.

1. Verwarm de oven voor op 220 °C en belkeed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter in een pan met 1 el olie. Voeg de prei en tijm toe en laat 10 min. bakken. Doe de courgettes in een kom, voeg zout en peper toe en schep om met 1 eetlepel olie. Rol het deeg uit tot een lap van 15 x 30 cm. Snijd de randen recht, kerf er een rand in van 2 cm en bestrijk met melk.

2. Verdeel de prei en courgettes binnen de rand en bedek met kaas. Schuif het deeg op de bakplaat en bak 12 min. Blancheer de erwten en sugarsnaps 3 min. Spoel af met water, laat uitlekken en leg op de taart. Meng de overgebleven olie, azijn, honing en mosterd en geef deze dressing bij de taart.

4-6 personen

• 25 g boter

• 80 ml olijfolie

• 2 preien, alleen het witte deel, in ringen

• 2 takjes tijm, blaadjes afgehaald

• 2 courgettes, in repen geschaafd, zonder het zachte deel

• 375 g bladerdeeg op rol

• 120 g geitenkaas, in plakken

• 2 el melk

• 150 g verse of diepvriesdoperwten

• 150 g sugarsnaps

• 1 el rodewijnazijn

• 2 tl vloeibare honing

• 1 tl dijonmosterd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine