Deze kruidige lamskoteletten zijn heerlijk in combinatie met een pittig-frisse kikkererwtensalade. Kortom, een top tapas-gerecht!
1 Meng voor de marinade alle ingrediënten in een glazen kom (je hoeft de blaadjes tijm niet los te halen), leg de koteletten erin en wrijf ze met je handen door de marinade. Zet minimaal 3-4 uur in de koelkast of tot de volgende dag, zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken.
2 Maak vlak voor je de lamskoteletten gaat grillen de kikkererwtensalade. Doe hiervoor alle ingrediënten in een grote kom, meng goed en zet apart.
3 Verhit een scheutje olie in een grillpan op hoog vuur of zet de grill van de oven op de hoogste stand. Bestrooi beide kanten van het vlees met wat grof zeezout en gril ze twee keer 1½ minuut per kant. Laat ze 1–2 minuten onder alufolie rusten, bestrooi met wat peper en serveer met de salade.
Per portie 394 kcal, 26 g vet (10 g verzadigd), 18,8 g eiwit, 22,9 g koolhydraten, 5,8 g suikers
4 personen
• 8 lamskoteletten
• grof zeezout
Marinade
• 2 tl gerookte-paprikapoeder
• 2 tl komijn
• 1 tl gedroogde oregano
• 1 tl kurkuma
• 10 takjes tijm
• 2 tenen knoflook, gepeld, fijngehakt
• scheutje olijfolie
Kikkererwtensalade
• 1 blikje kikkererwten (à 400 g), uitgelekt, afgespoeld
• 1 bosje bladpeterselie, grof gehakt
• ½ rode ui, gepeld, in dunne halve ringen
• handvol groene olijven, ontpit, grof gehakt
• 1 el sherryazijn
• scheutje olijfolie
• 1 el honing
• ½ tl komijn
• 1 rode chilipeper, zaadjes
verwijderd, fijngehakt