8–10 personen
• 2 biologische kippen van ca 1,4 kg
per stuk, in vier of in acht stukken
verdeeld
• raapzaadolie
Marinade
• 2 flinke el van elk: knoflook, fijngeraspte gember en fijngesneden rode chilipeper
• 2 flinke el tomatenpuree
• 2 flinke tl van elk: kurkuma, komijn, gemalen koriander (ketoembar) en garam masala
• 4 flinke tl milde yoghurt
• sap van 2 citroenen
• 4 tl zeezout
Saus
• 6 kleine rode uien
• 1 kaneelstokje
• 1 kruidnagel
• 6 el van elk: wittewijnazijn en worcestersaus
• 6 el bloem
• 1 l biologische kippenbouillon of water
Bombay-aardappels
• 2–3 el olijfolie
• 2 flinke tl elk: zwart mosterdzaad, komijnzaad, garam masala en kurkuma
• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 1 rode chilipeper, in dunne plakjes
• 2 tomaten, in stukjes
• ½ citroen, in schijfjes
• klein bosje koriander
• 1,6 kg aardappels, in stukjes
Korianderyoghurt
• ½ bosje koriander, gehakt
• fijngeraspte schil en sap van ½ citroen
• 250 g milde yoghurt
Wortellintensalade
• een mix van 3 grote paarse en oranje wortels, in linten geschaafd
• 1 kropje little gem, blaadjes gescheurd
• blaadjes van 1 bosje munt
• ½ bosje koriander
• 1 tl komijnzaad, geroosterd