Voor dit recept worden gedroogde rijstnoedels gebruikt die maar kort hoeven te weken — natuurlijk kan het ook met andere soorten noedels.
1 Doe voor de saus de suiker, azijn en75 ml water in een kleine pan. Breng aan de kook op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de knoflook en chilipepers toe. Laat 15 minuten zachtjes koken tot het mengsel stroperig is. Laat afkoelen.
2 Week de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed uitlekken en schep ze om met 3 el van de zoete chilisaus.
3 Voeg de mango, avocado en garnalen toe. Schep alles losjes om en voeg de koriander toe. Verdeel over borden en serveer meteen.
Per portie 536 kcal, 15,8 g vet (3,3 g verzadigd), 14,7 g eiwit, 79,4 g koolh., 36,9 g suiker
2 personen
• 100 g gedroogde rijstnoedels (3 mm lange slierten)
• 1 kleine mango, geschild en in stukjes
• 1 avocado, geschild en in stukjes
• 100 g gare noordzeegarnalen, gepeld
• 1 bos korianderkers of koriander, blaadjes afgehaald
Zoete chilisaus
• 50 g suiker
• 50 ml rijstwijnazijn
• 1 teen knoflook, in dunne plakjes
• 2-3 gewone rode chilipepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
• 1½ rawit, zaadjes verwijderd, fijngehakt