Denken wij aan de zomer, dan denken wij aan deze salade met bloedsinaasappel. De frisse salade wordt extra smaakvol door de zoete en sticky geroosterde amandelen, munt, venkel en granaatappelpitten.
1 Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de amandelen op een bakplaat en bestrooi ze royaal met zeezout. Rooster ze in 5 minuten goudgeel. Besprenkel de hete amandelen met honing en schep ze goed door elkaar.
2 Doe de rucola, erwtenscheuten, munt, venkel, sinaasappelschijfjes en granaatappelpitten in een kom en voeg wat zout toe. Knijp het citroensap erover uit en sprenkel de olijfolie erover. Schep alles voorzichtig door elkaar. Bestrooi de salade voor het serveren met de pecorino en amandelen.
4 personen
• 2 handenvol amandelen
• wat honing
• 35 g rucola
• 35 g erwtenscheuten
• blaadjes van een klein bosje munt
• 2 venkelknollen, buitenste bladeren verwijderd, rest geschaafd
• 4 bloedsinaasappels, geschild en horizontaal in dunne schijfjes
• pitten van ½ granaatappel
• sap van ½ citroen
• olijfolie
• 40 g pecorino, geschaafd