Een taart die met yoghurt in plaats van boter wordt gemaakt vind ik een heel lekkere textuur hebben. deze versie is best bijzonder. De frisse smaak van de granaatappelpitten staat in contrast met de ondertoon van de donkere karamel en de zuurheid van de granaatappelsiroop.
1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Bekleed een braadslede van 28 x 22 centimeter met bak- of vetvrij papier. Klop de olijfolie, yoghurt, granaatappelsiroop en eieren door elkaar en meng de suiker erdoorheen. Roer de kaneel, het meel en bakpoeder erdoorheen en schep in de braadslede.
2. Strooi de helft van de granaatappelpitten eroverheen en zet 20-25 minuten in de oven, tot een spies die je erin prikt er schoon uit komt. Laat de taart 5 minuten in de braadslede afkoelen voor je hem op een ovenrooster zet.
3. Meng voor het glazuur de poedersuiker met het water. Bestrijk de afgekoelde taart met het glazuur en bestrooi met de resterende granaatappelpitten voor je hem opdient.
Opmerking: Omdat er vers fruit in en op deze taart zit, is hij het lekkerst op de dag zelf.
Voor: 8 Voorbereiding: 10 minuten, Oven: 20–25 minuten
Glazuur