Vegan en bakken gaan fantastisch samen! Deze frambozentaartjes met amandelen zijn daar het perfecte voorbeeld van. Wil je meer vegan bakken? Soms kun je simpelweg ingrediënten vervangen. Gebruik in plaats van roomboter veganistische margarine (verkrijgbaar bij de biowinkel), en eieren kun je vaak vervangen door bijvoorbeeld flax egg – een mix van één eetlepel gemalen lijnzaad en een klein beetje water – een eetlepel maizena of een theelepel bakpoeder met een eetlepel azijn.
1. Mix alle ingrediënten voor de bodem tot je de substantie van kruimeldeeg hebt. Bekleed de vorm met bakpapier. Druk het deeg in de vorm, bestrooi met de extra amandelen en de frambozen en zet de taartbodem in de koelkast.
2. Laat de cashewnoten goed uitlekken en mix ze met alle andere ingrediënten voor de crème tot een glad, gelijkmatig mengsel. Schenk dat over de taartbodem met de amandelen en frambozen. Laat de taart 12 uur opstijven in de koelkast.
3. Maak de coulis; mix daarvoor alle ingrediënten. Druk het mengsel eventueel door een zeef om het gladder te maken.
4. Haal de taart uit de vorm en besprenkel hem met de coulis.
5. Serveer onmiddellijk.
Dit recept komt uit het boek ‘Vegan taartjes’ van Audrey Fitzjohn (€9,99, Becht).