Zo lekker! Dit brood met rozemarijn en artisjok is heerlijk voor bij tussen de middag. Beleg met wat mozzarella en plakjes tomaat en je lunch is een feestje.
1 Meng het meel met de gist en 1 tl zeezout in een kom. Roer het water erdoor.
2 Kneed het mengsel op een met meel bestovenwerkvlak tot een glad en elastisch deeg. Laat het in een afgedekte kom in 1 uur rijzen tot het dubbele volume.
3 Vet een bakplaat in en rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Strooi de artisjokken en het grootste deel van de rozemarijn over de helft van het deeg en vouw de andere helft erover. Dek af met plasticfolie en laat 30 min rusten.
4 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Zet er 5 min voor je gaat bakken een braadslee met water in. Maak kuiltjes in het brood, besprenkel met olie en bestrooi met zout en rozemarijn. Bak het brood in 20–25 min. goudbruin.
• 500 g witbroodmeel
• 1 zakje gedroogde gist à 7 g
• 350 ml lauw water
• naaldjes van ½ bosje rozemarijn, gehakt
• 280 g artisjokharten uit blik of pot, uitgelekt, drooggedept, gesneden
• olijfolie