Flammkuchen met buikspek en savooiekool

Flammkuchen met buikspek en savooiekool

Zit je klaar voor een altijd-goed-recept? Flammkuchen met Emmentaler AOP is de perfecte borrelhap, easy maaltijd voor een maandag en als snack kan hij ook perfect door. Heb je vega-lovers aan tafel zitten, dan kun je er ook voor kiezen om het buikspek weg te laten en een vegetarische vervanger toe te voegen. Wil je echt uitpakken? Maak het deeg dan zelf. Geen must, wel heel leuk om te doen!

Bereiding

 

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Bestrooi het vlees rondom met zout, versgemalen peper en het gemalen venkelzaad.

3. Leg het vlees op de bakplaat en bak het vlees in 15 minuten krokant. Verlaag dan de oventemperatuur naar 160 °C en gaar het vlees nog 1½ uur. Laat het vlees afkoelen op een rooster.

4. Kok de savooiekoolreepjes met wat zout in 2-3 minuten beetgaar. Schep de kool in ijswater en laat uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, het karwijzaad en eventueel wat zout.

5. Leg de pizzasteen in de oven en verhoog de oventemperatuur naar 225 °C.

6. Snijd het vlees in plakken en halveer ze eventueel. Leg de flammkuchen voor je op het aanrecht. Smeer ze in met de crème fraîche, maar houd de randen rondom vrij. Verdeel er de kool, Emmentaler AOP en het spek over.

7. Bak de flammkuchen (eventueel in porties) op de pizzasteen in 6-8 minuten krokant. Garneer met de kruiden en de rucola en snijd de flammkuchen in stukken.

 

Bereiding: 2 uur

  • 500 g buikspek, zonder zwoerd
  • 2 el venkelzaad, kort geroosterd en fijngemalen
  • 1 kleine savooiekool, in brede reepjes
  • ½ teentje knoflook, gepeld, geraspt
  • 1 tl karwijzaad, gekneusd
  • 4 verse flammkuchen (uit het koelschap)
  • 150 g crème cru (romige crème fraîche)
  • 100 g Emmentaler AOP, in plakjes
  • 6 el groene kruiden (bijvoorbeeld kervel, dragon basilicum)
  • 40 g gemengde salade
  • ¼ tl gedroogde chilivlokken (optioneel)

Tools

  • vergiet
  • pizzasteen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek