Falafelwrap met tzaziki

Falafelwrap met tzaziki

Maak deze heerlijke falafelwrap van de caterkaravaan en trakteer jezelf op dat heerlijke zomerse festivalgevoel!

Bereiding

1 Doe alle ingredienten voor de falafelpasta in een kom en pureer het tot een grove pasta. Laat nog wat hele stukken ui en kikkererwten zitten. Rol er zo’n 40 a 50 balletjes van ter grootte van een  bitterbal.

2 Frituur de balletjes mooi bruin in de hete zonnebloemolie. Je kunt een diepe pan of frituurpan gebruiken. Houd ze goed in de gaten want het gaat snel. Laat ze uitlekken in een kom bedekt met keukenpapier.

3 Meng alle ingredienten voor de tzatziki in een kom en breng op smaak met peper en zout.

4 Snijd de ijsbergsla in stukjes, de komkommer in dunne halve-maantjes en zet dit klaar met de overige peterselie, tzatziki en de mais.

5 Verwarm de wraps volgens de instructies op de verpakking. En vul ze vervolgens met de sla, komkommer, mais, tzatziki en wat peterselie. Breek de falafelballetjes een beetje open om ze mooi over de wrap te verdelen. Of zet alle ingredienten op tafel en laat iedereen zelf zijn wrap vullen.

Voor meer falafel recepten kijk hier.

10 personen

• 10 bloem- of maistorilas (21 cm)

• 1 krop ijsbersla

• 1 komkommer

• blik maiskorrels van 250 g

• olijfolie

• flinke bos peterselie, grof gehakt

• 1 l zonnebloemolie



falefelpasta (bij voorkeur een dag

van tevoren maken)

• 1 kg kikkererwten

• 2 sneetjes witboord in kleine

stukjes zonder de korst

• 4 el bloem

• 4 flinke tenen knoflook

• 2 eieren

• 2 uien, in blokjes gesneden

• 8 el peterselie, fijngehakt

• 1 el geelwortel (kurkuma)

• 1 el komijn

• 2 el tahin

• peper en zout



Tzatziki

• 500 g turkse yoghurt

• 4 tenen knoflook, geperst

• ½ komkommer, heel fijn gesneden

• flinke scheut olijfolie

• peper en zout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine