Deze gezonde pannenkoekjes zitten boordevol vezels en eiwitten, en ze bevatten weinig geraffineerde suikers. Gebruik je favoriete vruchten en notenpasta voor de topping. Een superonbijt voor als je lekker wilt gaan sporten!
1 Mix alle beslagingrediënten glad in een blender. Voeg een extra scheutje amandelmelk toe als het beslag te dik is.
2 Zet alle toppings klaar in kommetjes en schep de fruitrasp en granaatappelpitten door elkaar.
3 Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bestrijk hem met olie (giet een teveel eruit). Schep eetlepels van het beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 3 minuten, of tot er luchtbelletjes op het oppervlak komen. Keer ze om en bak ze nog 1-2 minuten, tot ze licht goudbruin en gaar zijn. Doe ze over op een bord.
4 Stapel de pannenkoekjes op met de amandelpasta, vijgen en fruitrasp, druppel de honing erover en schep de yoghurt erop.
Per portie 396 kcal, 18,4 g vet (2,8 g verzadigd), 17,4 g eiwit, 44,9 g koolhydraten, 28,9 g suikers
4 personen
• 100 g havermout
• 2 eieren
• 100 g hüttenkäse
• 1 banaan
• snuf bakpoeder
• scheutje amandelmelk
• arachideolie, om te bakken
Toppings
• 4 el amandelpasta
• 2 tl honing
• 4 el magere Griekse yoghurt
• 4 verse vijgen, in plakjes
• 1 peer, klokhuis verwijderd, grof geraspt
• 1 appel, klokhuis verwijderd, grof geraspt
• handvol granaatappelpitten