Eiersalade op wafels met bloemkool

Eiersalade op wafels met bloemkool

Twee van onze lievelingen: eiersalade en wafels, YUM. En we toppen ze af met bloemkool – een groente die misschien op het eerste oog wat saai lijkt, maar waar je hele lekkere dingen mee kunt maken. Alles aan deze wafels met eiersalade maak je zelf en ingewikkeld is het niet. Wat het wel is? Overheerlijk!

Bereiding

1. Kook de eieren voor de salade in circa 6 minuten hard en laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren, snijd ze in grove stukjes en doe ze in een kom. Voeg de yoghurt, mosterd, curry, augurk, het zout en de zwarte peper toe en roer alles rustig door elkaar.

2. Was de bloemkool en snijd hem met een mandoline in flinterdunne plakjes. Roer de helft van de plakjes door de eiersalade en doe de andere helft in een kom met koud water. Maak de salade zo nodig op smaak af met extra currypoeder, zout en zwarte peper.

3. Pel en halveer de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Doe de uiringen met de azijn en een snufje zout in een aparte kom, roer goed en laat ze 15 minuten staan zodat ze de scherpe smaak kwijt zijn maar nog wel beet hebben.

4. Haal de plakjes bloemkool uit het water en dep ze zorgvuldig droog.

5. Meng voor de wafels de bloem, het bakpoeder en zout in een kom. Voeg de melk, het water en de tonic toe en roer alles goed door elkaar. Doe de gesmolten boter en de parmezaan erbij en roer tot je een glad wafelbeslag hebt. Laat het beslag voor het bakken 1 uur rusten. Vet het hete wafelijzer in met boter voordat je er beslag in giet. Bak de wafel in 2-3 minuten krokant en goudbruin en ga door tot al het beslag op is.

6. Serveer de warme wafels belegd met de eiersalade, wat ingelegde rode uitjes, de plakjes bloemkool en wat basilicum.

Voor 4 personen

Eiersalade

  • 4 eieren
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 tl currypoeder
  • 25 g augurk, fijngehakt
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • ¼ bloemkool
  • 1 rode ui
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 takjes basilicum, grofgehakt

Wafels

  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 300 ml volle melk
  • 100 ml water
  • 150 ml tonic
  • 110 g gesmolten boter
  • 30 g (2 el) parmezaan, geraspt
  • boter, om het wafelijzer in te vetten

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek