Curry blijft toch hét ultieme comfortfood. Deze smaakvolle eiercurry is een eenvoudig en troostrijk gerecht dat je in heel India tegenkomt. Traditioneel worden eiercurry’s met hardgekookte eieren gemaakt, maar in dit recept breek je de eieren rechtstreeks in de saus, zodat ze langzaam garen tot ze net gestold zijn. Dien op met wat naanbrood of chapati’s om de saus mee op te deppen, of met zwarte rijst als je veel hongerige monden te voeden hebt. Eén ding is zeker: hier blijven sowieso geen restjes meer van over .
1. Verhit de ghee in een koekenpan op middelhoog vuur, doe het mosterdzaad erbij en bak een minuutje tot ze beginnen te poffen. Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit tot ze zacht zijn en alles flink begint te geuren.
2. Doe de chilipoeder, kurkuma en garam masala erbij, roer en bak 30 seconden zachtjes. Schenk het water erbij en laat alles 5 minuten koken.
3. Doe dan de tomaten en het zeezout erbij, leg het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen.
4. Roer de helft van de munt, de erwtjes en de kokosroom erdoor. Maak 6 kleine holletjes in de saus en breek in elk holletje voorzichtig een ei. Leg het deksel op de pan en laat 5 minuten zacht koken, of tot het eiwit is
gestold.
5. Bestrooi met de rest van de munt en een paar nigellazaadjes, als je die gebruikt, en dien op met een salade, zilvervliesrijst, chapati’s of naanbrood.
Opdienen met: een salade zilvervliesrijst, chapati’s of naanbrood (als je wilt)