Eierbloemen curry

Eierbloemen curry

Curry blijft toch hét ultieme comfortfood. Deze smaakvolle eiercurry is een eenvoudig en troostrijk gerecht dat je in heel India tegenkomt. Traditioneel worden eiercurry’s met hardgekookte eieren gemaakt, maar in dit recept breek je de eieren rechtstreeks in de saus, zodat ze langzaam garen tot ze net gestold zijn. Dien op met wat naanbrood of chapati’s om de saus mee op te deppen, of met zwarte rijst als je veel hongerige monden te voeden hebt. Eén ding is zeker: hier blijven sowieso geen restjes meer van over .

Bereiding

1. Verhit de ghee in een koekenpan op middelhoog vuur, doe het mosterdzaad erbij en bak een minuutje tot ze beginnen te poffen. Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit tot ze zacht zijn en alles flink begint te geuren.

2. Doe de chilipoeder, kurkuma en garam masala erbij, roer en bak 30 seconden zachtjes. Schenk het water erbij en laat alles 5 minuten koken.

3. Doe dan de tomaten en het zeezout erbij, leg het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen.

4. Roer de helft van de munt, de erwtjes en de kokosroom erdoor. Maak 6 kleine holletjes in de saus en breek in elk holletje voorzichtig een ei. Leg het deksel op de pan en laat 5 minuten zacht koken, of tot het eiwit is

gestold.

5. Bestrooi met de rest van de munt en een paar nigellazaadjes, als je die gebruikt, en dien op met een salade, zilvervliesrijst, chapati’s of naanbrood.

  • 2 el ghee of koudgeperste kokosolie
  • ½ tl geel mosterdzaad
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl fijngesneden verse gember
  • ½ tl chilipoeder, of naar smaak
  • ½ tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 120 ml water
  • 2 blikjes van 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl zeezout
  • 4 takjes verse munt, blaadjes fijngesneden
  • 300 g versgedopte erwtjes of ontdooide uit de
  • vriezer
  • 4 el kokosroom
  • 6 eieren
  • paar nigellazaadjes (als je wilt)

Opdienen met: een salade zilvervliesrijst, chapati’s of naanbrood (als je wilt)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine