Deze smaakvolle salade maak je met confid de canard, een typisch Frans gerecht. De eendenreepjes meng je met frisse sinaasappel, radijs en twee soorten lof en besprenkel je met een appel-walnotendressing. Bon appetit!
1 Meng alle ingrediënten voor de dressing en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe.
2 Doe het eendenvlees, de stukjes sinaasappel, plakjes radijs, beide lofsoorten en de paardenbloem bladeren in een slakom. Voeg de dressing toe, hussel alles goed door elkaar en serveer.
Per portie 348 kcal, 26,2 g vet (4,2 g verzadigd),
18,8 g eiwit, 7,2 g koolhydraten, 6,1 g suikers
4 personen
• 250 g reepjes eend (confit de canard)
• 1 sinaasappel, geschild, in partjes verdeeld en in stukjes gesneden
• 8 radijsjes, in dunne plakjes
• blaadjes van 1 stronkje witlof, gewassen
• blaadjes van 1 stronkje roodlof, gewassen
• handjevol malse paardenbloembladeren, gewassen
Walnoten-sjalotdressing
• 2 el extra vergine olijfolie
• 2 el walnotenolie
• 2 el appelazijn
• 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
• 40 g walnoten, gehakt