Edd Kimber: ‘Als kind vond ik het heerlijk wanneer het weer nationale pannenkoekendag was. Nog steeds, om eerlijk te zijn. En hoewel ik kan genieten van bijzondere soorten pannenkoeken met al die verschillende smaken en toppings, is mijn favoriete pannenkoek nog steeds de meest eenvoudige – met citroensap en royaal bestrooid met suiker. Een Dutch Baby behoort tot die relatief eenvoudige soort en wordt geserveerd met alleen wat gemengde bessen voor een beetje drama. Deze oogst gegarandeerd succes wanneer je hem, opgehoopt als een gigantische Yorkshire-pudding, op tafel zet.’
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Plaats de lege bakvorm in de oven terwijl je het beslag maakt.
2. Klop in een grote kom de eieren en suiker 30 seconden tot de suiker is opgelost. Voeg dan de bloem, de melk, de vanille en het zout toe en klop tot een egaal en dun beslag. Laat 20 minuten rusten terwijl de oven wordt voorverwarmd.
3. Haal de hete vorm uit de oven en voeg de boter toe. Beweeg de vorm wat heen en weer om de hele bodem met de boter te bedekken. Schenk het beslag in de vorm en verdeel het fruit eroverheen. Bak de Dutch Baby 20 minuten in de oven tot de pannenkoek omhooggekomen en goudbruin van kleur is.
4. Bestrooi met een beetje poedersuiker en serveer warm met een beetje slagroom of vanilleroomijs.
5. Dit dessert is het lekkerst wanneer het net uit de oven komt.
OPMERKING: als je het fruit op deze manier op de pannenkoek mee bakt, smaakt de pannenkoek zelf enigszins naar een dikke karnemelkpannenkoek. Als je van een dunnere pannenkoek houdt, kun je het fruit ook na het bakken toevoegen.