Basiscake

Basiscake

De perfecte basiscake mag in je bakrepertoire niet ontbreken. Je kunt toppings op een mwoah-cake doen tot je een ton weegt, maar als de basis niet goed is dan wordt hij nooit lekker. Dit is een briljant basisrecept dat je bij je favorieten zet – alsjeblieft!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de droge ingrediënten.
  3. Monteer met behulp van een staafmixer de olie onder de sojamelk, werk af met citroenzeste en -sap.
  4. Meng de droge met de natte componenten en schep het geheel over in een gepaste bakvorm of meerdere kleinere bakvormen. Bak 25 à 45 minuten in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte.
  5. Prik met een dikke naald of mesje in de cake om te kijken of er nog rauw beslag loskomt.
  6. Indien je mes of naald droog uit de cake komt weet je dat het bakproces voltooid is.

Tip: Varieer met dit recept en voeg stukjes fruit toe aan deze cake.

Dit boek doet mee aan de Food and Friends Gouden Kookboek verkiezing. Breng nu je stem uit en ontvang gratis het Food and Friends Gouden Kookboek e-magazine bomvol lekkere recepten. Bovendien maak je kans op te gekke prijzen.

6 tot 8 porties

• 225 g bloem
• 200 g suiker
• 8 g bakpoeder
• sap en zeste van 1 citroen
• 90 ml plantaardige olie of gesmolten vegan boteralternatief
• 200 ml sojamelk
• snufje zout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek